Maatrecht Logo

MaatRecht is gespecialiseerd in diverse rechtsgebieden.

Contractenrecht

Een ondernemer komt bijna dagelijks in aanraking met diverse vormen van contractenrecht. Sterker nog, zonder contracten kunt u eigenlijk geen ondernemer zijn. U maakt immers constant afspraken met andere partijen. Het beste is deze afspraken vast te leggen in een contract. Wat u wilt voorkomen, is dat er fouten worden gemaakt bij het vastleggen van deze afspraken. Want ligt er eenmaal een contract, dan kunt u niet meer zo makkelijk terug. Het is mijn missie om ondernemers in de eerste plaats te helpen om contracten op de juiste manier en met de juiste voorwaarden op te stellen, zodat partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten. Komt het toch tot een conflict? Dan doe ik er alles aan om het conflict voor mijn klant op de beste manier op te lossen. Daarbij houd ik uiteraard rekening met alle belangen die spelen; ik breng op een eerlijke en duidelijke manier in kaart wat de beste stappen zijn om te nemen.

Van veel ondernemers die geholpen heb, heb ik gehoord dat ze de tijd graag terug zouden willen draaien naar voor het ontstane conflict. Er is geen reden om afwachtend te zijn; met het duidelijk en concreet vastleggen van afspraken komt u al heel ver en kunnen heel veel problemen voorkomen worden.

MaatRecht heeft veel ervaring met het opstellen en controleren van handelsovereenkomsten en ICT-contracten alsmede het oplossen van geschillen.

Bent u ondernemer en kunt u advies gebruiken in het doolhof van contracten?

Arbeidsrecht

voor conflicten op de werkvloer

Het arbeidsrecht is een veelomvattend rechtsgebied en draait voornamelijk om twee belangrijke partijen: werkgever en werknemer. Als werkgever wilt u natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. U hoopt op gezonde en gedreven medewerkers, maar er kan iets gebeuren waardoor iemand (tijdelijk) arbeidsongeschikt raakt. Daarnaast kunt u te maken krijgen met een arbeidsgeschil, ontslag op staande voet of een loonsanctie. Moeilijke kwesties waarbij vaak emoties komen kijken. Het is daarom belangrijk dat u weet wat uw rechten zijn en hoe dit voor beide partijen het beste opgelost kan worden. MaatRecht helpt daarbij.

Ook werknemers die te maken krijgen met een arbeidsconflict of arbeidsongeschiktheid kunnen bij MaatRecht terecht. Dit geldt ook wanneer u te maken krijgt met het niet betalen van loon, een loonsanctie of als er sprake is van een conflict waarbij (opeens) uw functioneren ter discussie wordt gesteld.

MaatRecht heeft veel ervaring met het opstellen van Vaststellingsovereenkomsten en de onderhandelingen over de voorwaarden.

Ik kan u de nodige zorgen ontnemen door deskundig advies te geven.

“Ik kan u de nodige zorgen ontnemen door deskundig advies te geven.

E-commerce & Privacy

Houvast in alle online regels.

Iedereen die wel eens iets online koopt of verkoopt, komt met de wetgeving rondom e-commerce in aanraking. De regels in e-commerce zijn streng en breed. U moet onder andere denken aan herroeppingsrecht van consumenten, privacyverklaringen en de cookieverklaring. Dus zelfs bij het versturen van een mailing moet u zorgen dat u de wet niet overtreedt. MaatRecht is de partij die houvast biedt in deze online wereld. Ik kan u advies geven over de bestaande regels en het inrichten van uw website, zodat u onbezorgd uw werk kan doen.

Wilt u weten hoe het in uw situatie zit? Neem dan vrijblijvend contact op voor advies.

Huurrecht

Bij problemen als huurder of verhuurder.

Binnen het huurrecht zijn er diverse onderwerpen die een rol kunnen spelen. Zo kan het zijn dat u als verhuurder de huurpenningen niet (op tijd) betaald krijgt, er een hennepkwekerij in het gehuurde pand is aangetroffen of er een ongewenste onderhuurder is.

Als huurder kunt u geconfronteerd worden met gebreken in het gehuurde, waardoor uw woongenot er op achteruit gaat.

MaatRecht kan u in al deze gevallen voorzien van deskundige rechtsbijstand. Een minnelijke oplossing heeft de voorkeur. Lukt dan niet, dan kan ik u bijstand verlenen in een procedure.

“Maatrecht heeft alle ervaring met het incasseren van niet betaalde vorderingen en de daarvoor te voeren procedures.”

Incasso

als uw factuur niet wordt betaald.

Niets is vervelender dan wanneer u werk heeft opgeleverd en de factuur niet betaald krijgt. U krijgt niet alleen geen geld, maar u weet misschien ook niet wat u moet doen om de tegenpartij wél te laten betalen. MaatRecht weet dat gelukkig wel en heeft veel ervaring met het incasseren van niet betaalde vorderingen en de daarvoor te voeren procedures. Omdat iedere ondernemer – van zzp’er tot mkb – met onbetaalde facturen te maken kan krijgen, voeren we toegankelijke tarieven en betaalt u slechts 10% incassotarief. In de eerste plaats probeer ik er via bemiddeling uit te komen met uw debiteur. Als dat niet lukt, dan bekijken we welke juridische stappen mogelijk en nodig zijn.

Heeft u te maken met onbetaalde facturen en wilt u hier hulp bij? Bel gerust!  

Incasso in Nederland – Midden Oosten

Ons bedrijf heeft ervaring in het afwikkelen en incasseren van openstaande schulden in Nederland en het Midden-Oosten. Wij hebben begrijpen de taal en de gemeenschapscultuur, maar hebben bovenal de kennis in huis van de lokale wetten, voorschriften en procedures. We kunnen u helpen bij het innen van schulden door onze efficiënte en betrouwbare dienstverlening.

 

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan:

Adres

Printerweg 10
 3821 AD Amersfoort

v

Contact

033 20 22 030
info@maatrecht.nl